Υγεια

Γλυκολικό οξύ: η λύση για λεία επιδερμίδα.

χρήση αλλάξει επιδερμίδα αποκτήστε λεία νεανική λύση πρόσθετα καλλυντικών ξέρετε

Γνωρίστε το νέο φίλο του δέρματός σας – γλυκολικό οξύ. Ενώ η λέξη οξύ μπορεί να φαίνεται λίγο εκφοβιστική, αυτό το συστατικό περιποίησης του δέρματος έχει πολλά οφέλη για σχεδόν κάθε τύπο δέρματος.

Βοηθά σε πολλά προβλήματα του δέρματος και το αφήνει να ανανεώνεται και να ζωντανεύει μετά από μία μόνο εφαρμογή!

Τι είναι το γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα φυσικό οξύ που βρίσκεται σε φυτά όπως ζαχαροκάλαμο, τεύτλα και ανανά. Είναι μέρος μιας ομάδας δραστικών ενώσεων γνωστών ως άλφα υδροξυ-οξέα (AHA). Έχει μικρό μοριακό βάρος και έτσι του επιτρέπει να διεισδύσει βαθιά και εύκολα στο δέρμα, παρέχοντας τα καλύτερα αποτελέσματα σε συντομότερο χρόνο σε σχέση με άλλα AHA.

Πώς λειτουργεί?

Το γλυκολικό οξύ λειτουργεί εξαιρετικά για απολέπιση. Επιτίθεται στα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος και τα απομακρύνει, έτσι ώστε το δέρμα να γίνει πιο νεανικό, πιο ομαλό και πιο φωτεινό.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ είναι ευεργετικό για σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος όταν χρησιμοποιείται με προσοχή και σε κατάλληλες ποσότητες.

Εάν έχετε εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα ή ροδόχρου ακμής, μπορεί να το βρείτε πολύ ερεθιστικό, αλλά γενικά, όσο το δέρμα σας έχει κάποια φυσική παραγωγή ελαίου δεν θα έχετε πρόβλημα. Μπορείτε να το συνδυάσετε  με ένα αμινοξύ. Αυτό θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της διείσδυσης του οξέος στο δέρμα και θα αποτρέψει τον ερεθισμό.

Ένας γενικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε με μια περιορισμένη ποσότητα για να δείτε πώς αντιδρά τό δέρμα σας. Μετά μπορείτε να φτάσετε σε μεγαλύτερες δόσεις.

Ωστόσο, αν είστε κάτω των 18 ετών, πρέπει να παραμείνετε μακριά από τη χρήση γλυκολικών οξέων στο σπίτι και άλλων προϊόντων με υψηλές συγκεντρώσεις ίδιου τύπου. Όσα παιδιά βρίσκονται στην προεφηβεία ή στην εφηβεία και θέλουν να αποκτήσουν τα οφέλη του γλυκολικού οξέος, μπορούν μέσω βασικών καθαριστικών που περιέχουν χαμηλή συγκέντρωση οξέος. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να αποτρέψει τα σπυράκια και την ακμή.

oros-apolepisis-amp-lampsis-me-glycolic-acid-10-glykoliko-oxy-30ml-biovene

Οφέλη από το γλυκολικό οξύ

Εκτός από τη μεγάλη απολέπιση, το γλυκολικό οξύ βοηθά με μια ποικιλία άλλων ζητημάτων όπως φραγμένοι πόροι, ακμή, γήρανση και υπερχρωματισμός. Προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο όφελος, το pH του προϊόντος πρέπει να είναι μεταξύ 3 και 4. Ωστόσο, τα προϊόντα συχνά δεν θα έχουν αυτή την ετικέτα στη συσκευασία.

Ένας τρόπος είναι να δείτε πώς το προϊόν αντιδρά με το δέρμα σας. Οι ειδικοί λένε ότι το δέρμα σας πρέπει να ενοχληθεί για λίγα δευτερόλεπτα όταν το εφαρμόσετε  – έτσι ξέρετε ότι είναι διεισδυτικό. Αναμείνετε να δείτε άμεσα οφέλη. Τα αποτελεσματικά προϊόντα θα πρέπει να αφήνουν το δέρμα σας ανανεωμένο μετά από μία μόνο χρήση.

Προσοχή : Χρήση μόνο το βράδυ!

Ακμή

Η ακμή, που κυμαίνεται από μικρά σπυράκια έως και μεγάλύτερα, ξεκινά από τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους. Το κύριο όφελος του γλυκολικού οξέος είναι ότι χαλαρώνει τα νεκρά κύτταρα, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάνει θαύματα στη μείωση και την επούλωση της ακμής.

Η απολέπιση με οξέα είναι σημαντική για το λιπαρό δέρμα και την επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στην ακμή, επειδή η φυσική τους απολέπιση είναι πολύ πιο αργή από τους άλλους τύπους δέρματος.

Λόγω του μικρού μοριακού βάρους, το γλυκολικό οξύ είναι σε θέση να διεισδύσει βαθιά μέσα στα θυλάκια των τριχών και να χαλαρώσει κάθε δημιουργημένο σμήγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπυράκια.

Αντι γήρανση

Το ηλικιωμένο και θαμπό δέρμα είναι συχνά αποτέλεσμα φραγμένων πόρων. Αυτά τα ίδια νεκρά κύτταρα του δέρματος που κολλάνε μαζί και προκαλούν ακμή κάνουν επίσης το δέρμα σας να φαίνεται λιγότερο ζωντανό.

Το γλυκολικό οξύ παρέχει αυτή τη βοήθεια, αφαιρώντας τα παλιά κύτταρα του δέρματος και κάνοντας το δέρμα πιο ομαλό, πιο ήπιο και πιο ζωντανό.

Υπερπηκτοποίηση

Οι δυνάμεις απολέπισης του γλυκολικού οξέος βοηθούν επίσης στην αποχρωματισμό. Ουσιαστικά, η πρόσθετη χρωστική ουσία που δημιουργείται από παλιές ουλές ακμής, ηλικία, κάψιμο από τον ήλιο αποθηκεύονται στο νεκρό στρώμα των κυττάρων μας. Το γλυκολικό οξύ καθαρίζει αυτό το νεκρό στρώμα και το απαλλάσσει από αυτά τα αποθέματα πρόσθετης χρωστικής.

Βοηθάει τα άλλα προϊόντα να απορροφούν καλύτερα

Οι απολεπιστικές ιδιότητες του γλυκολικού οξέος το καθιστούν ιδανικό για την προετοιμασία του δέρματός σας για άλλα προϊόντα. Με την αφαίρεση όλων των νεκρών κυττάρων του δέρματος, το γλυκολικό οξύ επιτρέπει σε άλλα προϊόντα του δέρματος να διεισδύσουν βαθύτερα από ό, τι θα μπορούσαν μόνα τους. Άλλα φάρμακα ακμής, όπως η ρετινόλη, και άλλα αντιγηραντικά προϊόντα και αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα με αυτό τον τρόπο.

Σημείωση: Όταν χρησιμοποιείτε γλυκολικό οξύ, πρέπει να φοράτε αντιηλιακό, αυτό συμβαίνει γιατί κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οδηγώντας σε υπερχρωματισμό και ηλιακό έγκαυμα αν το δέρμα σας δεν είναι προστατευμένο.

Για να συνοψίσω

  • Το γλυκολικό οξύ είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο συστατικό φροντίδας δέρματος, που έχει πολλά οφέλη και είναι ασφαλές για σχεδόν κάθε τύπο δέρματος.
  • Αυτό το μαγικό συστατικό αναζωογονεί το κολλαγόνο, πυκνώνει την επιδερμίδα και το χόριο και ακόμη και τον τόνο του δέρματος.
  • Την επόμενη φορά που θα χρειάστείτε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα, χρησιμοποιήστε γλυκολικό οξύ!

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ γλυκολικό οξύ;

Πώς βοήθησε το δέρμα σας;

Παρακαλώ μοιραστείτε τα σχόλια παρακάτω!


Μερικά άρθρα που μπορείτε να απολαύσετε με την ανάγνωση:

Σπιτικός ορός που θα θρέψει τα μαλλιά σας

Περιποίηση βλεφαρίδων

Φτιάξτε το δικό σας ντεμακιγιάζ ματιών


Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε προβλήματα υγείας, να συμβουλεύεστε πάντα τον θεράποντα ιατρό σας.