Διαφορές μεταξύ βούτυρο και λοσιόν σώματος
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ του βουτύρου σώματος και της λοσιόν σώματος; Ίσως δεν είστε σίγουροι τι ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Και με τόσες πολλές συνταγές DIY και προϊόντα διαθέσιμα, τι χρειάζεστε τελικά;
Λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος! Σε αυτή την ενημερωτικό άρθρο θα ‘κατακερματίσουμε’ τις διαφορές μεταξύ των βουτύρων σώματος και των λοσιόν σώματος και θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι θα πρέπει να επιλέξετε.
Πότε να χρησιμοποιήσετε λοσιόν σώματος
Η λοσιόν είναι ελαφρύτερη από το βούτυρο του σώματος και έχει μια μη λιπαρή αίσθηση που απορροφάτε γρήγορα από το δέρμα. Είναι πραγματικά ένα μείγμα γαλακτώματος από νερό και λάδια, καθιστώντας το ιδανικό για όσους δεν έχουν τόσο ξηρό δέρμα.
Η παρασκευή μιας λοσιόν είναι πραγματικά δύσκολη να γίνει, γι ‘αυτό δεν βλέπετε πολλές συνταγές Diy. Η επίτευξη του συνδυασμού νερού και λαδιού χωρίς διαχωρισμό είναι κάπως δύσκολη. Ακόμα κι αν καταφέρετε να τα συνδυάσετε, μπορούν να διαχωριστούν σε μερικές ώρες ή ακόμα και εβδομάδες αργότερα.
Μικρότερη διάρκεια ζωής
Το άλλο θέμα με την λοσιόν είναι ότι, καθώς έχει μεγάλη ποσότητα νερού, μπορεί να χαλάσει πολύ πιο γρήγορα από ένα βούτυρο σώματος, εκτός αν την συντηρείτε στο ψυγείο ή φτιάξετε μια μικρή ποσότητα που θα την χρησιμοποιήσετε γρήγορα, διαφορετικά θα χρειαστείτε συντηρητικό.
Ξέρω, ξέρω, είπα την επίφοβη λέξη σ….! Η συμβατική περιποίηση της επιδερμίδας έχει μερικά συντηρητικά και ακόμη και οι πιο γνωστές μάρκες συχνά περιέχουν μερικά φιλικά προς το περιβάλλον συντηρητικά. Υπάρχουν ωστόσο ασφαλέστερες επιλογές που μπορούν να συντηρήσουν τις δημιουργίες σας!
Το εκχύλισμα του δενδρολίβανου αλλά και το έλαιο βιταμίνης Ε, είναι τόσο καθαρά όσο και 100% φυσικά, που βοηθούν στην πρόληψη της οξείδωσης. Ενώ δεν θα καταπολεμήσουν το μούχλα (έτσι δεν είναι τεχνικά ταξινομημένα ως συντηρητικά), θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της λοσιόν σας και θα σας βοηθήσουν να την προστατεύσετε.
Πότε να χρησιμοποιήσετε Βούτυρο Σώματος
Τώρα που καλύψαμε το θέμα της λοσιόν, ας προχωρήσουμε στο βούτυρο του σώματος. Το βούτυρο του σώματος μπορεί να γίνει με τόσα πολλά διαφορετικά συστατικά, αλλά είναι βασικά ένα μείγμα από έλαια και βούτυρα, και μερικές φορές από μελισσοκέρι.
Έντονη υγρασία
Τα χρησιμοποιούμε όταν η επιδερμίδα μας χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση αλλά θα πάρει περισσότερο χρόνο για να απορροφηθεί από το δέρμα σας και μπορεί να αφήσει μια λιπαρή αίσθηση κατά την εφαρμογή.
Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στο βούτυρο του σώματος, όπως το κερί μέλισσας και το βούτυρο του κακάο, συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός προστατευτικού φραγμού στο δέρμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια του ξηρού ή του ψυχρού καιρού, καθώς το δέρμα είναι πιο επιρρεπές στο σκάσιμο.
Μπορεί να φράξει πόρους εν τούτοις, γι ‘αυτό δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα βούτυρο σώματος στο πρόσωπό σας!
Έτσι, για να ανακεφαλαιώσουμε
Χρησιμοποιήστε τη λοσιόν όταν χρειάζεστε ελαφριά υγρασία. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για το πρόσωπο και τα χέρια.
Χρησιμοποιήστε το βούτυρο σώματος όταν χρειάζεστε μια εντατικότερη ενυδατική κρέμα. Αυτό είναι ιδανικό για σκληρά δέρματα, καθώς και σε όλο το σώμα.(*)
Υπάρχουν αρκετές συνταγές για βούτυρο σώματος, αλλά αυτή η συνταγή είναι η αγαπημένη μου, δεδομένου ότι χρησιμοποιώ σπόρους σταφυλιού για να εξισορροπήσει τα βαρύτερα βούτυρα.
Αν και το βούτυρο του σώματος έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τη λοσιόν, προσθέτοντας κάποιο έλαιο βιταμίνης Ε βοηθάει στην αποφυγή της οξείδωσης των ελαίων. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης εξαιρετική για την φροντίδα της επιδερμίδας και την καταπολέμηση των ρυτίδων.
Τι χρησιμοποιείτε για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο φυσικά;