Μωρά-Παιδιά

Αιθέρια έλαια και μωρά

μωρά φροντίδα αιθέρια έλαια μαμά παιδί σταγόνες

Όταν αγαπάτε τα αιθέρια έλαια, θέλετε να τα μοιραστείτε με όλη την οικογένειά σας – συμπεριλαμβανομένων των νεότερων μελών! Τα αιθέρια έλαια μπορούν να είναι φανταστικά για μικρά παιδιά και βρέφη, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα έλαια με τρόπο ώστε να είναι ασφαλές για τον ευαίσθητο οργανισμό τους. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τη χρήση αιθέριων ελαίων στα μωρά σας.

Ως γονέας, θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή προς τα προϊόντα που εμπιστεύεστε – και να τα χρησιμοποιήσετε με τον ασφαλέστερο τρόπο για τα μικρά σας.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να είναι φανταστικά για μικρά παιδιά και βρέφη, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα έλαια με τρόπο που θα είναι ασφαλές.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τη χρήση αιθέριων ελαίων στα μικρά σας αγγελούδια.

Διάλυση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι της επιλογής σας για την αραίωση όπως ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο κλπ.

  • Ηλικίες 0-3 μηνών

Μην χρησιμοποιείτε χωρίς να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας που έχει εμπειρία στα αιθέρια έλαια.

  • Ηλικίες 3-12 μήνες

8 σταγόνες λάδι της επιλογής σας σε 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο. Εάν δεν υπάρχει καμία ανεπιθύμητη αντίδραση, δοκιμάστε 7 σταγόνες λάδι φορέα σε 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο.

  • Ηλικίες 2-6

3 σταγόνες λάδι της επιλογής σας σε 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο.

  • Ηλικίες 7-11

1 σταγόνα ελαίου σε 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο.

  • Ηλικίες 12+

Μια δοκιμή για να αποφύγετε την περίπτωση της αλλεργίας.

Γενικές οδηγίες ασφαλείας

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν χορηγήσετε τα έλαια, ειδικά εάν το μωρό σας είναι άρρωστο.

Αποφύγετε την προσθήκη αιθέριων ελαίων στα λουτρά. Τα μωρά αγαπούν το παιχνίδι στο νερό, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο κατάποσης αιθέριου ελαίου ή επαφής με τα μάτια τους.

Τα αιθέρια έλαια είναι ισχυρά και πολύ συμπυκνωμένα. Η κατάποση δεν συνιστάται για βρέφη.

Εισαγάγετε το μωρό σας σε αιθέρια έλαια βάζοντας τα έλαια στο δέρμα σας για να εξοικειωθούν με τα αρώματά τους.

Υγράνετε τον αέρα δίπλα σε κούνιες ή στις περιοχές παιχνιδιού και εισάγετε το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας με μια συσκευή διάχυσης. Προσθέστε λιγότερο λάδι από ό,τι συνήθως, για να μην ενοχληθούν οι ευαίσθητες μυτούλες τους.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα νέο αιθέριο έλαιο, αραιώστε το αρκετά και κάντε μια δοκιμή spot στο χέρι ή το πόδι του μωρού σας. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση μετά από μερικά λεπτά, το λάδι είναι πιθανώς εντάξει για χρήση.

Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή.

Ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να ενοχλήσουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Συνιστούμε προσοχή όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα αιθέρια έλαια – ή μίγματα που τα περιέχουν – στο βρέφος σας:

Idaho Tansy, Hyssop, φασκόμηλο, φραγκοστάφυλο, φασκόμηλο, ευκάλυπτος (όλες οι ποικιλίες).

Έτοιμες λύσεις

Ένας εύκολος τρόπος για να εισάγετε τα αιθέρια έλαια στα μωρά σας είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με συστατικά φυτικής προέλευσης, χωρίς σκληρά πρόσθετα, parabens κλπ. Προσοχή στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά αιθέρια έλαια τα οποία όμως η περιεκτικότητα τους δεν είναι σωστή. Μπορείτε να κάνετε μια εύκολη δοκιμή για να διαπιστώσετε την καθαρότητά τους. Στάζετε μια σταγόνα σε ένα φύλλο χαρτί. Αν εξατμιστεί χωρίς να αφήσει στίγμα και το άρωμά του παραμένει έντονο, τότε θεωρούμε ότι είναι ιδανικό προς χρήση.

Έχετε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των αιθέριων ελαίων για  το μικρό σας;  Συζητήστε με τον επαγγελματία υγείας σας για μια εξατομικευμένη καθοδήγηση.